Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

900 κουβέρτες

Στις κρύες ημέρες του Ιανουαρίου που πέρασαν, το Δίκτυο συνεργάστηκε με διάφορες οργανώσεις για να μοιράσουν 900 κουβέρτες σε συνανθρώπους μας που τις χρειάζονταν.
Φορτώσαμε 6 οχήματα –φορτηγά, βάν, αγροτικά, ΙΧ- με 45 παλέτες με κουβέρτες και «βάλαμε μπρος» για να ζεστάνουμε συνανθρώπους μας που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζεσταθούν με αυτό το κρύο. Αφετηρία της δράσης αυτής υπήρξε η γενναιόδωρη δωρεά του International Rescue Committee Hellas, το οποίο δώρησε στο Δίκτυο 900 κουβέρτες.
Την δωρεά ανάλαβε και συντόνισε η Γενική Γραμματέας του Δικτύου, Ευτυχία Καλοχαιρέτη σε συνεργασία με την Μυρτώ Φωτεινού εκπροσώπου του IRC.
Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (ΔΤΔ) σε συνεργασία του International Rescue Committee (IRC), την Θετική Φωνή, την Εθελοντική Ομάδα R.O.A.D.S., Οικοτροφείο Πεντέλης ΕΠΑΨΥ και το Γηροκομείο Αθηνών, μοίρασε 900 κουβέρτες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το Δίκτυο θα ήθελε να ευχαριστήσει τα 16 άτομα συμμετείχαν, 10 εργαζόμενους και 6 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων της της Ευτυχίας Καλοχαιρέτη, της Χριστίνας Νομικού, της Έφης Φουρίκη, της Τζιωρτζίνας Τζήλιου, του Μάνθου Κουμαριανού και του Πλούτωνα Κλινάκη.

Συγκεκριμένα από την δράση αυτή δόθηκαν:
300 κουβέρτες σε πρόσφυγες της κατάληψης στην οδό Μερλιέ
200 κουβέρτες σε ηλικιωμένους τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών.
160 κουβέρτες σε άστεγους σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα R.O.A.D.S.
100 κουβέρτες σε street sex workers
100 κουβέρτες σε οροθετικούς των φυλακών Κορυδαλλού

40 κουβέρτες σε τροφίμους του Οικοτροφείου Πεντέλης ΕΠΑΨΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...