Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Το Φαρμακείο των λέξεων

Η δράση-εργαστήριο συντονίστηκε στις 16-9-2015 από την μουσειοπαιδαγωγό Ελένη Γαλάνη. Για περισσότερες πληροφορίες και  ιδέες από την ίδια μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της :http://www.elenigalani.com/#!news/ccme

Οι λέξεις, όπως και οι άνθρωποι, δημιουργούν συναισθήματα και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Εμπνευσμένο από την ομότιτλη εγκατάσταση του Δανού ποιητή και εικαστικού Morten Sondergaard το "Φαρμακείο με τις λέξεις" (The Pharmacy of Words) είναι μια δράση που σχεδίασα και πραγματοποίησα την Τετάρτη 16/9 στον καταυλισμό προσφύγων στον Ελαιώνα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν κορίτσια από το Αγφανιστάν ηλικίας 8 έως 12 ετών: η Sara, η Cobra, η Somaye, η Reilaneh  κ.α. αντάλλαξαν μαζί μας τις αγαπημένες λέξεις τους (fly, colors, music, learn, life, true -είναι μερικές από αυτές).

Χρησιμοποιώντας χαρτί, μαρκαδόρους και κομμάτια από χαρτόκουτες, καταγράψαμε και φυλάξαμε στο "Φαρμακείο με τις λέξεις" τα ρήματα, τα ουσιαστικά και τα επίθετα που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα και τώρα τα έχουμε  μαζί μας  σε μια μικρή, ελαφριά αποσκευή.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Άννα. Το "νέο" αίμα της ομάδας μας. Ένα αεικίνητο χαρισματικό πλάσμα που αν και μόλις αποφοίτησε...